családi ház építés ház tervezés, passzív ház alacsony energiás ház Székesfehérvár Balaton Budapest kivitelező kulcsrakész építész tervezés tervező családiház építés,ház tervezés,alacsony energiás ház,passzív ház,kucsrakész épitész,alpintechnika,kivitelezés Budapest,balton Otthon - Garancia
Ahogy jogállamban illik! 


A 2003. december 5-e után kötött építési szerződésekre, illetve szerződés hiányában az ezt követően megkezdett építési-szerelési munkákra vonatkozó kötelező jótállás szabályait a 181/2003. (XI. 5.) Kormányrendelet tartalmazza, a korábbi előírásokat a 3/1987. (X. 24.) MT rendelet határozza meg. Mindkét jogszabály egységes abban, hogy csak az új lakásokhoz, épületekhez rendel jótállási kötelezettséget, a felújításokhoz, renoválásokhoz nem. A jótállás mindkét jogszabály szerint az építési szerződéssel építési-szerelési munka elvégzésére kötelezettséget vállaló személyt, építési szerződés hiányában pedig az építési-szerelési munka tényleges elvégzőjét (vállalkozó) terheli. A jótállás időtartama továbbra is 3 év, amelyet az átadás-átvételi eljárás befejezésének időpontjától kell számítani. A jótállási jogokat érvényesítheti: 


1. a lakás (lakóépület) tulajdonosa, 


2. a tulajdonba adásig pedig a megrendelő a vállalkozóval vagy az általa javításra kijelölt szervezettel szemben (a régi jogszabály szerint a lakás, lakóépület kezelője is jogosult volt erre). 


A jótállási igényt a kibővített tartalmú jótállási jeggyel lehet érvényesíteni, amelyet a vállalkozó köteles lakásonként külön-külön kiállítani, és azt az átadás-átvételi eljárás során a jogosultnak átadni. A vállalkozónak külön jótállási szabályzatot nem kell készítenie. A vállalkozó megteheti, hogy alacsonyabb javítási díj, vagy a jogszabályban fel nem sorolt termékek javítása, szerelése után is jótállást vállal, azonban a rendeletben foglaltaknál a fogyasztóra nézve kedvezőtlenebb jótállási feltételeket nem állapíthat meg. Abban az esetben nincs jótállási kötelezettség, ha a javító-karbantartó szolgáltatást a szolgáltatás tárgyát képező dologra vonatkozó szavatosság vagy jótállás alapján teljesítették.A jótállás idõtartama: hat hónap.A jótállási határidõ a szolgáltatás elvégzése után a dolognak a fogyasztó vagy megbízottja részére való átadásával, vagy - ha az üzembe helyezést a vállalkozó végzi - az üzembe helyezés napjával kezdődik. A vállalkozó köteles a fogyasztónak a szolgáltatás díjának átvételekor, legkésőbb a dolognak a fogyasztó vagy megbízottja részére történő átadásakor - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.A jótállási jegyen fel kell tüntetni: 


1. a vállalkozó nevét és címét; 


2.  az elvégzett munkát, a felhasznált alkatrészeket, anyagokat;


3.  a szolgáltatás díját; 


4. a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének feltételeit és határidejét;  

Belépés
Naptár
«  Október 2019  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 12
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0